Suomeksi På Svenska

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen KIILA- kuntoutus Härmän Kuntokeskuksessa

KIILA-kuntoutus on uusi työssäoleville tarkoitettu ammatillista työkykyä tukeva kuntoutus. KIILA-kurssien sopimuskausi alkaa 1.5.2016. 

 

KIILA-kuntoutuksessa yhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan toimijoiden välillä on välttämätöntä muun muassa työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi. Kuntoutus tulee käynnistää riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata. Kuntoutuksen edellytyksenä on, että työntekijän kuntoutustarve ja -mahdollisuudet on riittävästi selvitetty työpaikalla tai työterveyshuollossa tai julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa ja, että työpaikan tai työterveyshuollon toimenpiteet eivät riitä työkyvyn ylläpitämiseksi.

 

Jos täytät yllä olevat ehdot, voit hakea ammatillista kuntoutusta perusterveydenhuollon tai työterveyshuollon kautta. Työkyvyn olennaista heikentymistä arvoidaan kokonaisvaltaisesti, jolloin sairaus nähdään osana kokonaisuutta.

 

Hakeminen: Kuntoutushakemuskaavake KU101, esimiehen kanssa täytettävä KU200 lomake

sekä lääkärin B-lausunto kuntoutusta varten postitetaan Kelaan. Tarkista tästä Kelan osoite

Lisää tietoa www.kela.fi tai tästä.
 

 

Kelan Ammatillinen kuntoutusselvitys 

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisena kuntoutuksena. Selvityksen kokonaispituus määräytyy yksilöllisesti. Ammatillinen kuntoutusselvitys muodostuu alkuvaiheesta, jatkovaiheesta ja seurantavaiheesta.

Klikkaa lisätietoa tästä

 

 

Ammatillisia kuntoutuspalveluja

KELAn, TE- toimiston tai työeläke,- liikenne- tai tapaturmavakuutusyhtiöiden tai kunnan kustantamana järjestää Pietarsaaren työklinikka ammatillisia kuntoutuspalveluja.


 

Katso tarjoukset

Ammatillisen kuntoutuksen osalta ole yhteydessä:

Yritykset ja organisaatiot, työterveyshuollot
Kuntoutuksen- ja työhyvinvoinnin asiantuntijat
Sami Sarsama (040) 505 7468
Riitta Puumala (050) 371 4712
Nina Karlsberg (050) 370 5044


Yksittäinen kuntoutusasiakas
Mona-Lisa Aspholm (06) 4831 460
etunimi.sukunimi@harmankuntokeskus.fi