Suomeksi På Svenska

Kelan ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen KIILA- kuntoutus Härmän Kuntokeskuksessa

KIILA-kuntoutus on työssäoleville tarkoitettu ammatillista työkykyä tukeva kuntoutus. KIILA-kuntoutuksessa yhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan toimijoiden välillä on välttämätöntä muun muassa työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi. Kuntoutus tulee käynnistää riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata. Kuntoutuksen edellytyksenä on, että työntekijän kuntoutustarve ja -mahdollisuudet on riittävästi selvitetty työpaikalla tai työterveyshuollossa tai julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa ja, että työpaikan tai työterveyshuollon toimenpiteet eivät riitä työkyvyn ylläpitämiseksi.

 

Jos täytät yllä olevat ehdot, voit hakea ammatillista kuntoutusta perusterveydenhuollon tai työterveyshuollon kautta. Työkyvyn olennaista heikentymistä arvoidaan kokonaisvaltaisesti, jolloin sairaus nähdään osana kokonaisuutta.

 

Hakeminen: Kuntoutushakemuskaavake KU101, esimiehen kanssa täytettävä KU200 lomake

sekä lääkärin B-lausunto kuntoutusta varten postitetaan Kelaan. Tarkista tästä Kelan osoite

Lisää tietoa www.kela.fi tai tästä.
 

Ammatillinen kuntoutusselvitys 

Kelan ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisena kuntoutuksena. Selvityksen kokonaispituus määräytyy yksilöllisesti. Ammatillinen kuntoutusselvitys muodostuu alkuvaiheesta, jatkovaiheesta ja seurantavaiheesta. Klikkaa lisätietoa tästä

 

Ammatillisia kuntoutuspalveluja

KELAn, TE- toimiston tai työeläke,- liikenne- tai tapaturmavakuutusyhtiöiden tai kunnan kustantamana järjestää Pietarsaaren työklinikka ammatillisia kuntoutuspalveluja.

Katso tarjoukset

Lisätietoa

KIILA:

Simo Korkea-aho 050 467 3404
Riitta Puumala 050 371 4710

Ammatillinen kuntoutusselvitys: 

Hanna Takamaa 050 410 8852

Pietarsaaren Työklinikka

Karin Stenhäll 050 315 4985

 

etunimi.sukunimi@harmankuntokeskus.fi