Suomeksi På Svenska

Sydänsairaus

SYDÄNKUNTOUTUS

 

Kuntoutujat

Kohderyhmänä sydänsairautta sairastava aikuinen, joka on opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai poissa työelämästä.

Sepelvaltimotautia sairastavien kurssit ovat sinulle, jolla useita riskitekijöitä, angina pectoris- oire, tai sinulle on tehty ohitusleikkaus tai pallolaajennus.

Sydämen vajaatoimintaa sairastavien kurssi sinulle, joka sairastat synnynnäistä sydänsairautta, kardiomyopatiaa tai harvinaista sydänsairautta tai sinulle on tehty läppäleikkaus.

Työelämästä poissaoleville on kurssi alle 68 vuotiaille, joilla jokin edellä mainituista tai yli 68 vuotiaille sepelvaltimotautia ja sydämen vajaatoimintaa sairastaville.

 

Kurssit ovat osittaisia perhekursseja, jolloin läheinen/omainen voi osallistua kuntoutukseen ensimmäisen jakson kahdelle viimeiselle vuorokaudelle.

 

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn turvaamisen ja parantumisen lisäksi terveiden elämäntapojen ja itsehoidon omaksuminen, kipuun ja sairauksiin liittyvien yleisten ongelmien hallinta, kuntoutujan psyykkinen tukeminen, tiedon saaminen ja syventäminen sydänsairaudesta, valmiuksien antaminen omaisille/läheisille kuntoutuksen tukemiseksi, arjessa ja työelämässä selviytymisen tukeminen sekä sosiaalisten verkostojen hyödyntämisen parantaminen.

Lue usein kysytyt kysymykset »»

Tässä vuoden 2020 päivitetty esite

Avaa klikkaamalla kuvaa

 

Lisätietoja

Kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija
Nina Karlsberg puh. 050 370 5044

sähköposti nina.karlsberg@harmankuntokeskus.fi