Suomeksi På Svenska

Tyypin 1 diabetes

Tyypin 1 diabetes, sopeutumisvalmennus

 

Kuntoutujat

Kurssi on sinulle tyypin 1 diabetesta sairastava aikuinen. Opiskelet, olet työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai poissa työelämästä. Sairautesi ei ole hoitotasapainossa tai sairauden hyväksymisessä ja itsehoidon toteuttamisessa voi olla ongelmia. Terveydenhuollossa saamasi ensitieto, hoidonohjaus ja niiden syventäminen eivät ole olleet riittäviä, vaan tarvitset tehostettua moniammatillista tukea ja ohjausta. Sinulla voi olla diabetekseen liittyviä lisäsairauksia tai niiden uhkaa, toistuvia hypoglykemioita ja/tai diabetekseen liittyviä pelkoja. Kuntoutustarpeesi tulee olla todettu terveydenhuollossa tai työterveyshuollossa.

 

Tavoitteet

Tavoitteena on työ- ja/tai toimintakyvyn turvaaminen tai parantuminen osallisuuden ja aktiivisuuden lisääminen kuntoutujalle merkityksellisissä arjen toiminnoissa, itsehoidon, itsehoitovalmiuksien sekä omien voimavarojen tukeminen ja vahvistaminen, toimivan tukiverkoston luominen kotipaikkakunnalle sekä terveydenhuoltoon/työterveyshuoltoon.

 

Kuntoutuksen aikana on nyt mahdollista varata myös jalkaterapeutille jalkatarkastus- ja pohjallisarvioajan (lisätietoa tästä).

Lue usein kysytyt kysymykset  »»

 

 

Lisätietoja

Kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija
Nina Karlsberg puh. 050 370 5044

sähköposti nina.karlsberg@harmankuntokeskus.fi