Suomeksi På Svenska

Sairausryhmäkohtainen kuntoutus

KELAN KUSTANTAMAT SAIRAUSRYHMÄKOHTAISET KUNTOUTUS- JA SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT


Sairausryhmäkohtaisten kurssien tavoitteena on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen työ- ja toimintakyvyn parantaminen tai säilyttäminen. Antamalla tietoa sairaudesta ja sairauden vaikutuksista tuetaan valmiuksia mahdollisimman täyspainoiseen elämään sairaudesta huolimatta. Esimerkiksi terveiden elämäntapojen ja itsehoitokeinojen omaksuminen, kipuun liittyvien ongelmien hallinta kuuluu ohjelmaan. Tiedon, henkisen tuen, keskustelun, eri työskentelymuotojen ja vertaistukitoiminnan avulla kykenet selviämään paremmin sairauden aiheuttamasta elämänmuutoksesta.

Osa sairausryhmäkohtaisista kursseista ovat ns. perhekursseja, jolloin omainen tai muu läheinen voi osallistua kurssin omaisten jaksolle heille laaditun ohjelman mukaisesti. Perhekurssit tukevat perheiden selviytymistä kunkin elämänvaiheen ja tarpeen mukaisesti. Syöpään sairastuneiden kurssit ovat parikursseja, jolloin puoliso osallistuu koko jakson ajan omalla ohjelmallaan.


>>> Tarkempaa kurssikohtaista tietoa oikealla >>>

 

Mikäli sairausryhmäkohtaisista kuntoutuskursseista ei löydy sopivaa kurssia tai sairaus, vika tai vamma vaatii tehostettua, yksilöllistä kuntoutusta vaihtoehtona voisi olla yksilöllinen kuntoutus.

 

Katso yksilökuntoutuksen esite tästä » 

 

 

Lisätietoa:

Nina Karlsberg 050 370 5044

e-mail: nina.karlsberg@harmankuntokeskus.fi