Suomeksi På Svenska

Usein kysytyt kysymykset

Voiko kurssille varata paikan?

Kurssipaikat täyttyvät sitä mukaa kun KELA tekee myönteisiä päätöksiä, paikkoja ei siis voi varata. KELA postittaa päätöksen kotiin ja sen ollessa myönteinen, tieto tulee myös Härmän Kuntokeskukselle, joka lähettää kutsukirjeen noin 1 kk ennen kurssin alkua. Jos kurssin alkuun on vähemmän aikaa kuin 1 kk, etkä ole vielä saanut yhteydenottoa Härmän Kuntokeskukselta, voit itse ottaa yhteyttä (ks yhteystiedot oikealla).

 

Sain KELAlta kirjeen, miten toimin?

Mikäli kyseessä on myönteinen päätös hakemaasi kurssille, tulet samaan kutsukirjeen noin 1 kk ennen kurssin alkua. Mikäli olet hakenut moniammatillista yksilökuntoutusta, tulet saamaan yhteydenoton kuntoutusosastolta aloitusjakson sopimiseksi.

Mikäli päätös on kielteinen, päätöksessä lukee perustelut miksi kuntoutusta ei myönnetty. Tällöin voit halutessasi olla yhteydessä, niin voimme miettiä muita vaihtoehtoja yhdessä.

 

Olen tulossa kurssille, joka ei ole KELAn kustantama, mitä se tarkoittaa?

Härmässä toteutetaan paljon myös yhtestyökumppaneiden kursseja esim järjestöjen omia, ent Raha-automaattiyhdistyksen STEA:n rahoittamia kursseja tai lomajärjestöjen (MTLH, Solaris, Hyvinvointilomat yms) tuettuja lomia. Näistä saat lisätietoa järjestävältä taholta, josta myös hakeminen ja kurssien myöntäminen tapahtuu. Lisätietoa tuetuista lomista saat myyntipalvelustamme (katso yhteystiedot oikealla).

Kuntoutuksen aikainen majoitus? Voiko varata yhden hengen huoneen?

KELA kustantaa majoituksen kahden hengen huoneissa. Halutessaan yhden hengen huoneen voi tiedustella hotellitilannetta myyntipalvelustamme puh. 06 4831 600. 1 hengen huoneen lisämaksu on 35€/vrk ja se maksetaan paikanpäällä.

 

Olen tulossa kuntoutukseen kauempaa, voiko saapua jo edellisenä iltana?

Mikäli matkaa on paljon ja/tai julkisten kulkuneuvojen aikataulut haastavat ehtimään aamuksi kuntoutuksen aloitukseen voit varata itsellesi kuntoutusta edeltävälle yölle majoituksen. Varaus myyntipalvelumme kautta. Majoituspaikka kahden hengen huoneessa on 55€, josta voit hakea ns yöpymisrahaa KELAsta takaisin takautuvasti. Pääsääntöisesti voi jatkaa majoitusta samassa huoneessa kuntoutuksen alkaessa.

 

Olen hakemassa kuntoutukseen, mihin lähetän hakemuksen ja mitä liitteitä tarvitaan?

Lähes kaikki kurssit haetaan KELAn kautta, jolloin sekä kuntoutushakemus, lääkärin B-lausunto sekä mahdolliset liitteet toimitentaan KELAAN. Ammatillisista kursseista KIILA-kursseilla voi olla esivalinta esim työterveyshuollossa, mutta tästä on maininta kurssihakujärjestelmässä. Harkinnanvaraisista kursseista ainoastaan IKKU-kursseilla on esivalinta, jolloin hakemukset lähetetään Härmän Kuntokeskukseen, lisätietoa Simo Korkea-aho puh 050 467 3404.
Mahdolliset liitteet voivat olla MMSE-muistitestitulos (IKKU-kurssit ja TULES-työelämästä poissaolevien kurssit), omaishoitajien kurssilla tarvittaa selitys/kuvaus omaisen ja hoidettavan kotona selviytymisestä sekä KIILA-kurssin ammatillinen selvitys (KU200).

 

Miten KELA osallistuu matkakustannuksiin?

KELAlta voi hakea matkakorvauksia kuntoutusmatkoilta, omavastuuosuus 25€/suunta. Tästä lisätietoa http://www.kela.fi/matkat sekä tästä http://www.kela.fi/matkakorvaus-kulkuneuvo

 

Katso tarjoukset

Jäitkö vastausta vaille? Ota yhteyttä!

Kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija

Nina Karlsberg puh: 06 4831 490

tai 050 370 5044

nina.karlsberg@harmankuntokeskus.fi

 

Myyntipalvelu puh: 06 4831 600

myynti@harmankylpyla.fi