Suomeksi På Svenska

Työkokeilu, Työhönvalmennus, Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Työkokeilu tai työhönvalmennus sisältää ensiksi yleensä 1 – 10 päivän alkusuunnittelun ja taitojen ja työn vaihtoehtojen kartoituksen sekä työkokeilu- tai työhönvalmennuspaikan etsimisen. Sen jälkeen saat tarvittavaa ohjausta ja tukea varsinaisen työkokeilun tai työhönvalmennuksen aikana. Loppuvaiheessa arvioidaan miten on mennyt ja Kelan palveluun kuuluu vielä seurantakin.  Työkokeilu kestää yleensä 2 - 3 kk (joskus pitempään) ja työhönvalmennus kestää 3 - 12 kk. Työkokeilun tai työhönvalmennuksen tavoitteena on työllistyminen ja työelämässä pysymisen tukeminen.

Kela kustantaa työkokeilua ja työhönvalmennusta työllistymistä edistävänä ammatillisena kuntouksena ja työeläke-, liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöt ammatillisena kuntoutuksena.

Klikkaa alta avataksesi esitteet.

» KELA: Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

» Työeläke-, liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöiden korvaama ammatillinen kuntoutus

 

Työhönvalmentajan palvelut Tuetun Työllistymisen menetelmän mukaisesti

Palvelu sisältää kartoituksen, työpaikkahaun, työtehtävien opettamista työpaikalla ja jatkuvan tuen sekä työntekijälle että työnantajalle. Tavoitteena on antaa pitkäaikainen ja yksilöllinen tuki, jotta asiakas löytäisi ja saisi työpaikan sekä onnistuisi pysymään työssään.

Klikkaa alta avataksesi esitteet.

» TE- toimisto: Työhönvalmennus

 

Etusivulle